Powered by
 NICE, WesterZwam en de Hanzehogeschool


Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE)

WesterZwam

Hanzehogeschool

NICE

NICE werkt aan Circulaire Economie vraagstukken van overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers. De aanpak is uniek. NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan deze vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. NICE werkt voor het werkveld aan nieuwe ideeën en oplossingen én maakt van jong talent circulaire professionals voor de arbeidsmarkt.  Met als belangrijkste doel samen de transitie naar de circulaire economie versnellen.

NICE onderzoekt de mogelijkheden van het verwaarden van reststromen op de campus. Het meest actuele project is ZernikeZwam. Door NICE zijn er al vele studenten met verschillende opleidingsachtergronden gekoppeld aan het innovatieproject ZernikeZwam. 

Het project ZernikeZwam wordt gefinancierd vanuit het project NICE Matters. NICE Matters wordt medegefinancierd door het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Ruimtelijk Economisch Programma & Provincie Drenthe. 

Wester-Zwam

WesterZwam brengt circulaire economie in de praktijk en biedt een korte keten oplossing voor circulaire voedselproductie. WesterZwam heeft al meerdere oesterzwamkwekerijen opgeleid. Deze kennis komt van pas bij ZernikeZwam, waardoor de kwekerij in goede banen kan worden geleid.

Hanze-hogeschool Groningen

De Hanze Green Quest heeft een zero waste campus als doel gesteld. De Hanzehogeschool, WesterZwam en NICE hebben daarom de handen ineengeslagen. Met het koffiedik van de Hanze worden oesterzwammen gekweekt op de campus in een zeecontainer.