‘Alle ingrediënten voor de Zwampasta komen uit de buurt’

Naam: Hilly Lautenbach & Elise Brugman

Studie: Voeding & Diëtetiek

Opleidingsinstituut: Hanzehogeschool

Hilly Lautenbach en Elise Brugman deden in 2020 hun afstudeerproject bij NICE. Ze gingen bezig met de doorontwikkeling van de oesterzwampasta op gebied van houdbaarheid en voedingswaarde. Daarbij hebben ze een merk ontwikkeld: Circle of Food

Elise: ‘Voor ons afstudeerproject gingen we verder met het project van Lisa en Nelleke. In ons onderzoek hebben we de verse oesterzwampasta doorontwikkeld op houdbaarheid en receptuur. Daarbij deden we marktonderzoek. Uit ons onderzoek bleek dat het product marktpotentie heeft, omdat er een grote consumentengroep is met belangstelling voor gezondheid en duurzaamheid. 


Hilly: ‘Om een houdbaar en lokaal product te creëren, heeft een pastabedrijf uit de regio van de verse pasta een gedroogde variant gemaakt. Ook is de receptuur verbeterd op vezelgehalte. De Zwampasta is hiermee een plantaardige bron van eiwitten, vezelrijk en onderscheidend in smaak. De ambitie om het product op de markt te zetten groeide tijdens het onderzoek en uiteindelijk is het merk Circle of Food ontstaan.'