400+ aanrechtagrariërs gingen je voor

Word aanrechtagrariër en kweek oesterzwammen op eigen koffiedik. Gewoon op eigen aanrecht een stukje circulaire economie. 

Wist je dat:

  • We in Nederland per persoon per jaar zo'n 260 liter koffie drinken?
  • Minder dan 1% koffiedik overblijft in je kopje koffie?
  • Koffiedik normaal gesproken wordt weggegooid?

Koffiedik als voedingsbodem

Ga verspilling tegen en zet je eigen koffiedik in als voedingsbodem voor oesterzwammen met de Growkit. De Growkit bevat wat broed, zodat de zwammen kunnen groeien. Het broed meng je met je eigen koffiedik en daarna is het wachten tot ze gaan groeien. Er zitten gaten aan de bovenkant van de kit. De oesterzwammen gaan namelijk naar de plek waar ze zuurstof kunnen krijgen. Zo groeien ze uiteindelijk uit de gaten en kun je ze gaan plukken. Eet smakelijk!

Hanzehogeschool medewerker of student?

Krijg €5,00 korting en haal de Growkit in huis voor €10,00! Mail naar [email protected] Vermeld je naam en adres in de mail zodat wij de Growkit op tijd kunnen versturen.

Waarom oesterzwammen?

Oesterzwammen zijn de gezonde keuze. De gekweekte zwammen zijn een goede bron van plantaardige eiwitten. Ook zijn ze rijk aan vezels, B-vitaminen. De oesterzwam zorgt voor een bite en bijzondere umami­ smaak dat kan worden beschreven als hartig, zonder dat er zout aan is toegevoegd.